Gerritschinkel.nl Columns & meer

30sep/120

Protesteren

Miroslav Klose, de spits van Lazio Roma heeft de afgelopen week veel applaus in ontvangst mogen nemen. De Duitser scoorde een doelpunt, maar gaf toe dat hij de bal met zijn hand in het doel had geslagen. De scheidsrechter, overdonderd door de merkwaardige vraag de treffer te annuleren, willigde het verzoek in. Lazio Roma verloor uiteindelijk met 3-0, dus zuurpruimen zullen zeggen dat Klose gemakkelijk praten had, zijn ploeg had toch wel verloren. Maar wat als de wedstrijd in 0-0 was geëindigd? Dan had ik nog moeten zien of zijn ploeggenoten zo blij waren. Toch een mooi gebaar van Klose. Ik ben benieuwd wat Thierry Henry en Diego Maradona van zijn actie vinden.

Over handsballen gesproken, ik zag zondagavond VVV spits Nwofor ook met zijn hand scoren. Treffer afgekeurd. Maar in tegenstelling tot Klose ging de Nigeraanse spits, wiens volledige naam Uchene Innocent Nwofor schijnt te zijn, toch een partij te keer en protesteerde als een razende roeland. Terwijl zelfs een toeschouwer met een blindengeleidehond kon zien dat hij opzettelijk hands maakte. Als ik Nwofor was zou ik zijn tweede voornaam maar snel laten schrappen.

Ik heb me in het weekend meerdere malen geërgerd aan al die hersenloze protesten van die voetballers. Neem zo’n Mark-Jan Fledderus van Roda JC die een oud ploeggenoot van FC Groningen bijna doormidden trapt en onze Lieve Heer op zijn blote knieën mag danken dat hij slechts een gele kaart kreeg. En maar protesteren en de vermoorde onschuld uithangen. Toen hij later met de camerabeelden werd geconfronteerd kon hij zich toch wel voorstellen dat er een rode kaart gegeven werd, maar het ging niet van harte. Trainers doe wat aan deze belachelijke acties!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.