Gerritschinkel.nl Columns & meer

23sep/120

Mister Excelsior

Hij was nog grijzer geworden. En veel ouder, maar uiteraard was hij zaterdag van de partij. Ik maakte kennis met hem eind jaren 70 van de vorige eeuw. Ik werkte toen bij de Sportstichting, de voorganger van het huidige Sportpunt Gouda. Hij kwam wekelijks langs bij de penningmeester om te vragen of zijn subsidieaanvraag al was gehonoreerd. Maar aangezien de ambtelijke molens ook toen al niet zo snel maalden moest hij regelmatig terugkomen. En dat deed hij, want de accommodatie van zijn sportclub zou en moest worden verbeterd. Ik weet niet hoe vaak hij langs is gekomen, maar uiteindelijk heeft hij zijn subsidie gekregen. De aanhouder wint.

Afgelopen zaterdag zag ik hem dus weer. Ik heb het over de heer Oussoren, Mister Excelsior. Hij was uitgenodigd om de officiële opening te verrichten van het 80 jarig jubileum van de Goudse wielerclub. En hij deed dat op zijn bekende wijze. Hij had niet te veel spreektijd gekregen, want anders hadden de clubleden nu nog staan luisteren naar zijn prachtige verhalen. En hij kon verhalen vertellen. Hij was jarenlang de vaste wielerverslaggever van Gouwestad Sport. Weer of geen weer, om 14.20 werd de hele waslijst voorgelezen. Voorgelezen is niet het goede woord want ik heb tijdens een live uitzending kunnen constateren dat hij alles uit het hoofd deed, slechts hier en daar een korte aantekening raadplegend. En als er onverhoopt geen sportuitzending was, brak hij gewoon in bij andere programma’s. Dat heeft niemand hem nog na gedaan.

Zaterdag was het groot feest bij GRTC Excelsior. Het was lekker druk in en rond het G.W. Oussorenhuis aan het Kale Jonkerpad. En daar hoefde zelfs geen oproep op facebook aan te pas te komen.  

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.