Gerritschinkel.nl Columns & meer

2sep/120

De goden

In de barre winter van 1813 stak een leger Kozakken met wapperende berenvellen de Merwede over en verjoeg de Franse legermacht. En na gedane arbeid was het natuurlijk feesten, de peperjenever vloeide overvloedig en bleef het nog lang onrustig in de Werkendamse dreven. Maar een kleine 200 jaar later zijn de rollen omgekeerd. Napoleon moest destijds het onderspit delven, maar de voetballers van Jodan Boys joegen de Kozakken Boys met het schaamrood op de kaken terug naar Werkendam.

Het afgelopen weekend begon voor de andere amateurs de nieuwe competitie. Het is even wennen de naam van GSV niet meer tegen te komen, maar wie weet verrijst de bijna 100 jarige weer een keer als een feniks uit zijn as. De zaterdagtak van Gouda had een valste start maar dat kan niet worden gezegd van het eerste zondagteam. De kampioen van het afgelopen seizoen gaf in Woerden meteen zijn visitekaartje af door favoriet VEP te verslaan. ONA startte ook met winst, dus dat belooft zondag spektakel in het Groenhovenpark. Heerlijk die stadsderby’s. In de eerste stadsderby trok DONK aan het langste eind tegen Olympia, maar verlies is geen tragedie.

Over Olympia en over een Griekse tragedie gesproken. Vorige week zondag stonden de cricketers van Olympia en Ajax tegenover elkaar in het Groenhovenpark. Maar de regen was spelbreker. En dan te bedenken dat op 9 september alles klaar moet zijn. Dus mocht Olympia zondag aantreden tegen Sparta, een waar klassiek Grieks treffen. Sparta dolf het onderspit. En Olympia mag a.s. zaterdag op herhaling tegen de godenzonen van Ajax. En als die Romeinse regengod Pluvius zich nu niet mengt in het Griekse onderonsje dan kunnen de liefhebbers van de klassiekers aan hun trekken komen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.