Gerritschinkel.nl Columns & meer

28jul/100

Vakantie

Omdat er in Gouda toch bijna niets op sportgebied is te beleven (sorry atleten, cricketers, honkballers en wielrenners), dacht ik dat ik er ook maar eens even tussen uit moest knijpen. Drie weken even de kop leegmaken in een andere regio. Zoals u de afgelopen jaren wellicht uit mijn columns hebt kunnen lezen ben ik nogal gecharmeerd van onze zuiderburen. Vorig jaar zat ik tussen de fierljeppers, de skûtsjesilers en de kaatsers in het mooie Friesland, maar dit jaar trekt België toch weer. België, land van friteskotten, heerlijke biertjes en andere Bourgondische genoegens. België, land van Anderlecht en Club Brugge. Land van Tia Hellebaut. Land van Kim Clijsters en Justine Henin, land van wielerfanaten waar Eddy Merckx, Tom Boonen en sinds kort Jurgen van de Broeck op een voetstuk staan.

Sommige mensen vinden het een sport om maanden van te voren al stapels vakantiegidsen door te worstelen en tientallen internetsites na te vlooien. Ik niet, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik helemaal plompverloren in mijn vakantiebestemming aan wil komen. Nee, ik heb me ook georiënteerd op hetgeen ik kan verwachten. Los van alle culturele en andere belangrijke dingen, kijk ik dan uiteraard ook naar wat ik op sportgebied kan verwachten, want als puntje bij paaltje komt, kan ik daar toch niet buiten. Op de dag van mijn aankomst wordt het Belgisch kampioenschap GSM werpen georganiseerd. Na het BK zandkastelen bouwen van 2009 nu weer een primeur voor Bredene. En onder het motto “Bredene Zomert” zijn er nog veel meer sportieve activiteiten op touw gezet, zoals een strandvoetbalmatch tussen een team van bekende Bredenaars, politici, voetbalcoryfeeën, spelers van KSV Bredene en oud voetballers van Club Brugge. En de Belgen zo langzamerhand een beetje kennende wordt dat een feest.

De fiets gaat uiteraard mee en de fietsroutes met namen als de Breduiniaroute, de Koude Keukenroute, de Stadshoeveroute, de Wijnendaleroute en de Zeedijkroute klinken me als muziek in de oren.

Maakt u zich dus maar niet ongerust over mij beste lezers, ik vermaak me wel. Jodan Boys, Gouda, Olympia, Donk, ONA en GSV kunnen me even gestolen worden. Trainen jullie maar vast een lekker eind weg zou ik haast zeggen, niet de kantjes er af lopen, want voor je het weet is het september en dan gaan we er met z’n allen weer lekker tegen aan. “Schat, lust je nog een lekkere Kriek”?

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.