Gerritschinkel.nl Columns & meer

2dec/070

De eindredacteur

“Het wordt een stormachtige en zeer natte zondag” meldde de nieuwslezer gisteravond. Ja, daar ben je lekker mee, want daar sta je dan als eindredacteur van een sportprogramma. “Je wordt bedankt Pluvius, ik moet toevallig wel effe een drie uur durend sportprogramma een beetje vullen hoor”. Maar de weergoden hebben het wel vaker bij het verkeerde eind, probeer-de ik mezelf moed in te spreken. Het komt meer dan eens voor dat Erwin Kroll ’s avonds met het schaamrood op de kaken moet uitleggen dat hij het helaas bij het verkeerde eind had.

Toen ik vanochtend vroeg wakker werd hoorde ik de regen niet tegen de ruiten kletteren. Ik deed voorzichtig de gordijnen op en tot mijn opluchting was het droog. Maar het weerbericht van half 8 voorspelde wel degelijk een zeer natte dag. Ik ging eerst mijn hond maar eens uitlaten. Het was niet koud buiten, maar er stond wel een stevige wind. De wolken speelden krijgertje en de laatste bladeren fladderden naar beneden en de rotzooi in het park woei me om de oren.

Thuisgekomen eerst maar eens pagina 603 van teletekst opzetten. De voetbalwedstrijd van De Bataven ging niet door, maar dat zal mij worst zijn. Ik zapte verder wat wezenloos door de sportpagina’s heen en zag tot mijn grote verrassing dat de heren van GZC DONK weer hadden gewonnen en zelfs de koppositie van de landelijke hoofdklasse waterpolo innamen. Maar daar had ik vandaag verder niets aan. Ik moet mijn sportprogramma zinvol vullen. DONK – Zoetermeer ging volgens Jober Thoen door, maar bij RVC ’33 was er al sprake van een herkeuring om 12.30 uur. Je zit dan als eindredacteur met de nodige onzekerheden opgezadeld.

Voor onze handbalverslaggever maakt het niets uit of het regent want hij zit vanmiddag lekker droog in sporthal De Mammoet. We kunnen de luisteraars gelukkig een handbalverslag aanbieden. Maar omdat het tegen het einde van het jaar loopt is het sportaanbod ook al minder dus het zit allemaal niet mee. Dan maar een schietgebedje naar boven in de hoop dat onze lieve heer ook van sport houdt.

Terwijl bij mijn schoonmoeder in Groningen nota bene de zon scheen vielen hier om 11 uur de eerste druppels. Zou Erwin dan toch nog gelijk krijgen? En dan te bedenken dat ik vanmiddag ook al niet over een auto beschik, dus zal ik naar Reeuwijk-dorp moeten fietsen. “Hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen tegen de wind zichzelf een weg baant”, neuriede ik. Van schrik ging ik voor onze presentator maar wat langere muziekstukken uitzoeken.

Om half 12 belt de redactionele medewerker met een aantal afkeuringen. En als ik naar pagina 603 kijk dan wordt het drukker op die teletekstpagina. De moed zakt me in de schoenen.

Het is half een. De wedstrijd van RVC is afgelast. En tot overmaat van ramp gaat ook DONK niet door. En passant liggen de wedstrijden van Gouda en Olympia er ook uit.

Mijn laatste alternatief, op naar het rugby, dat gaat altijd door. Ja, die wedstrijd gaat inderdaad door, maar hij begint om 1 uur. En tegen de tijd dat de sportuitzending begint is die al bijna afgelopen. Dan maar naar de studio, kijken wat we er nog van kunnen maken. Het zijn zware tijden voor een eindredacteur, maar u hoeft absoluut geen medelijden te hebben.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.