Gerritschinkel.nl Columns & meer

25nov/190

Verre reizen

Sporten op hoog niveau heeft voor- en nadelen. Het grote voordeel is het sportieve aanzien. Je ontstijgt de lokale bekendheid en trekt ook belangstelling uit het hele land en zelfs uit het buitenland. Enkele recente voorbeelden zijn de wereldtitels jiu jitsu van  Aafke van Leeuwen en Liam Rietbroek afgelopen week. Begin deze maand veroverde para-atleet Ronald Hertog de wereldtitel op de 200 meter tijdens het WK in Dubai. Maar het sporten op hoog niveau heeft ook zijn nadelen. Je moet als topsporter goede sponsoren hebben, want voor niets gaat de zon op.

Bij de teamsporten spelen deze voor- en nadelen ook. De mannen van vrouwen van GZC DONK spelen al jaren in de top van het Nederlandse waterpolo. In de competitie worden vele kilometers gemaakt en bij het spelen van Europese wedstrijden spelen de pecunia soms een doorslaggevende rol. De dammers van Damlust spelen ook op het hoogste niveau in Nederland en reizen ook kris kras door Nederland. En zo zijn er nog meer voorbeelden.

Ook bij het amateurvoetbal in Gouda zijn er voor- en nadelen. Voor het lagere voetbal valt het nog wel mee, want in de 4e klasse C heeft GSV voor de gehele competitie genoeg aan een volle tank benzine. Maar de spelersbus van hoofdklasser Jodan Boys heeft een kilometerstand waar je u tegen zegt.

De gevolgen van de terugloop van het prestatievoetbal op de zondag in West 2 zijn ook duidelijk merkbaar. Zo reisde ik zondag met de spelersbus van Olympia mee naar Vlissingen, in totaal toch zo’n 300 kilometer. Een nadeel is ook dat de supporters ver moeten reizen, maar ik heb gemerkt dat dat voor de diehard supporters toch geen probleem is. Bovendien kom je nog eens ergens.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.