Gerritschinkel.nl Columns & meer

2nov/190

Lucky Peterson – 50 Just warming up!

Lucky Peterson (13 december 1964, Buffalo, New York) komt op zeer jonge leeftijd in contact met de blues via de nachtclub van zijn vader. Willie Dixon ontdekt het talent van de jonge Lucky en zorgt o.a. voor optredens in de Ed Sullivan Show en de Tonight Show. Later treedt Peterson op met o.a. Otis Rush, Little Milton, Bobby Bland, Etta James en Mavis Staples. De muziek van Peterson is een mix van (hedendaagse) blues, soul, R&B, gospel en rock and roll.

Lucky Peterson zit dit jaar 50 jaar in het vak. En om dit te vieren is op 25 oktober jl. een nieuw album van hem verschenen met de toepasselijke titel 50 Just warming up! Op dit album met 15 tracks, heeft Peterson een aantal gastmusici aangezocht. Zijn echtgenote Tamara Tramell zingt op twee tracks. Ook de Franse singer-songwriter Aelpéacha, de zangeressen Daniella Cotton en Sharon Riley, de hip hop zanger Jakk Jo uit New Orleans en mondharmonicaspeler Sugar Blue zijn present.

De openingstracks 50 Years en Pack it up zijn heerlijke uptempo soulblues, met bijtende gitaarlicks, een alom aanwezige hammond en puike blazers. Dreamin’ about you is een intens gezongen soulballad met hammond, subtiele begeleiding en een vloeiende gitaarsolo. De vocale bijdragen van Tamara Tramell zijn te horen in de jazzy soulballad Don’t want nobody but you, en de lome soulballad I will die 4 U. In de Will Jennings compositie Never make your move too soon, op de plaat gezet door o.a. Ry Cooder, Bonnie Raitt, Joe Bonamassa, maar vooral ook door B.B. King, brengt Peterson een ode aan BB met zijn funky BB King gitaarlicks. Fraai is de hammondsolo in de funky instrumental Clickety click en in The blues is driving me zijn zelfs reggae-invloeden te horen. BB King achtig gitaarwerk is weer te horen in de slowblues Angel of mercy. Aelpéacha rapt in het Frans in de funky blues Takin’ care of mine en Sugar Blue blaast een lekkere partij op de mondharp in Let the good time party begin. Apart is Kissin’ on my lips met hip hop zanger Jakk Jo. Een schitterend slotakkoord is Amazing grace/Precious Lord. Hammond, gesproken zang van Sharon Riley, mooie zang van Lucky en de uitbundige zang van Riley tot slot.

Conclusie: 50 Just warming up! is een geweldig album. Als dit een warming up is voor volgende albums dan kunnen we nog wat verwachten.

Tracks cd:

 1. 50 Years
 2. Pack it up
 3. Dreamin’ about you
 4. Don’t want nobody but you (feat. Tamara Tramell)
 5. Repossess your love
 6. I will die 4 U (feat. Tamara Tramell)
 7. Never make your move too soon
 8. Clickety click
 9. The blues is driving me
 10. Angel of mercy
 11. Going where my roots come from
 12. Takin’ care of mine (feat. Aelpéacha)
 13. Let the good time party begin (feat. Danielia Cotton & Sugar Blue)
 14. Kissin’ on my lips (feat. Jakk Jo)
 15. Amazing grace – Precious Lord (feat. Sharon Riley)

Line-up Lucky Peterson band;

 • Lucky Peterson – zang, gitaar
 • Paul Valdes – drums
 • Tim TLee Waites – bas
 • Rachid Guissous – keyboards
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.