Gerritschinkel.nl Columns & meer

17sep/180

Maatschappelijk betrokken

De maatschappij verandert snel en de vraag wordt steeds gesteld hoe maatschappelijke organisaties en ook sportverenigingen een bijdrage kunnen leveren aan de brede maatschappelijke doelen. De vraag stellen is niet zo moeilijk, maar een antwoord is niet zo één twee drie te geven.

Vorige week donderdag was ik aanwezig bij het door Sport.Gouda georganiseerde 1e Goudse Sportcongres. Het centrale thema van die avond was ‘Sport en het sociaal domein’. Een groot aantal betrokkenen uit de sportwereld en het maatschappelijke veld discussieerden in vijf workshops over verschillende thema’s.

‘We zijn wel een voetbalvereniging hoor’ heb ik wel eens horen zeggen en dat is natuurlijk zo. Sportverenigingen zijn in eerste instantie opgericht om gezamenlijk in clubverband te sporten. Maar ook sportverenigingen kunnen hun ogen niet sluiten voor de veranderingen in onze maatschappij. Gelukkig hebben meerdere verenigingen dat al heel goed in de gaten en zijn enthousiast aan de slag. Jodan Boys is met FC Oosterwei enthousiast bezig en daar is sinds vorige week ook het project Sportkanjers bijgekomen. De atletiekvereniging Gouda heeft de Move-on groep in samenwerking met de Voedselbank en de revalidatiegroep in samenwerking met FysioVisiq. Olympia timmert aan de weg met o.a. Old Stars 1886 en de jaarlijkse Gehandicaptendag. GZC DONK heeft een speciaal project. En zo zijn er nog meer verenigingen binnen Gouda bezig met allerlei projecten.

Probleem is, en dat bleek ook tijdens het sportcongres, dat de één soms van de ander niet weet waar ze mee bezig zijn. Het moet niet zo zijn dat het wiel op meerdere plaatsen opnieuw wordt uitgevonden. Zoek elkaar op en breng mensen met goede ideeën met elkaar in contact. Het organiseren van het congres door Sport.Gouda is daar in ieder geval een goede aanzet toe.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.