Gerritschinkel.nl Columns & meer

2jul/180

Reputaties

Tijdens sportwedstrijden kunnen reputaties worden gebroken. Neem het WK voetbal dat momenteel in volle gang is. Daar sneuvelen ze bij bosjes. De vechtmachine Duitsland veranderde in een tandeloze tijger. Lionel Messi kwam nauwelijks uit zijn eigen schaduw en Europees kampioen Portugal ging ook roemloos via de achterdeur af. Daar kon zelf Christiano Ronaldo niets aan veranderen. De Spaanse furie werd door de Russische beer getemd. Voor duurbetaalde miljonairs leek het benutten van een strafschop meer dan eens een utopie. Supporters die eerst hun favorieten luid bejubelden bestoken de gevallen helden nu met pek en veren. Al dan niet terecht. En de reputatie van de zich als een idioot aanstellende Diego Maradona, voor mij nog steeds de beste voetballer allertijden, lag al lang aan gruzelementen.

Even leek het er op of ook Chris Froome’s reputatie aan diggelen zou worden geschoten en dat hij uit de Ronde van Frankrijk zou worden verbannen. Maar op het moment dat ik dit schrijf, (maandagmiddag), is hij ‘ineens’ van alle blaam gezuiverd. Maar voor velen is de Britse viervoudig tourwinnaar toch van zijn voetstuk gevallen.

De MCC Holland vierde in het afgelopen weekend haar 60-jarige jubileum. Het was groot feest aan het Spoorboscircuit. Passerende treinen, voorbijvarende boten en overvliegende vliegtuigen. Burt Bacharach’s hit ‘Trains and boats and planes’ zong constant door mijn hoofd. En natuurlijk waren daar de grommende en brullende motoren die als door een boog losgeschoten en hoog opspringend over het circuit daverden. En er lopen ook helden rond bij de jubilerende Goudse motorclub. Joop Kroesmeijer is sinds de oprichting van de club in 1958 nog steeds volop actief op veel gebieden. Hij werd terecht geëerd met een eigen Joop Kroesmeijer Hofje. Kijk, zo kan het ook.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.