Gerritschinkel.nl Columns & meer

28mei/180

Kampioenen

De zomer nadert met rasse schreden, en dat betekent dat voor veel sporters de vakantieperiode aanstaande is, of al is aangebroken. Het wordt nu de tijd voor de zomersporten zoals atletiek, cricket, honkbal en softbal. De afgelopen weken zijn al de nodige kampioenschappen gevierd, waarvan dat van de tafeltennisdames van Vriendenschaar het meest in het oog sprong. Wat ook in het oog sprong was het kampioenschap van Jodan Boys 10 en dan met name door de enorme publiciteit die er aan is gegeven.

Het afgelopen weekend kwam ik al scrollend op mijn Facebookpagina veel enthousiaste verhalen en foto’s tegen van kampioenen. Veel jeugdelftallen, maar ook 2e, 3e, 4e of nog lagere teams. Vaak teams met spelers die nog niet zo lang geleden als selectiespeler zijn gestopt en als vriendenteam de ene na de andere tegenstander volkomen kansloos lieten. Het plezier in het voetballen staat bij hen voorop.

Over vriendenteams gesproken, het veteranenteam van SV DONK werd ook kampioen. En dat moest uiteraard gevierd worden. En hoe. De veteranen, die al 30 jaar samen spelen, vierden dat kampioenschap niet gewoon in hun kantine, maar gingen naar Griekenland. Ik kreeg de afgelopen week van een oud collega een ‘verontrustend’ appje waarin hij mij mededeelde dat hij tijdens zijn vakantie op Kreta was ‘overvallen’ door een stel enthousiaste voetballers uit Gouda. Dat waren dus de bewuste veteranen van SV DONK. ‘Heel aardige jongens trouwens’, aldus mijn oud collega.

Voorzitter Jos van der Sprong was destijds niet bij de kampioenswedstrijd aanwezig, maar daar had hij wat op gevonden. Hij reisde speciaal naar Kreta om op het vliegveld van Heraklion de kampioenschaal uit te reiken. Of deze huldiging op Kreta live op tv is uitgezonden vermeldt de historie niet.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.