Gerritschinkel.nl Columns & meer

21mei/180

Het circus was in de stad

Terwijl heel Engeland en alle andere royalisten waar ook ter wereld in de ban waren van het sprookjeshuwelijk van prins Harry en Megan Markle hadden ze afgelopen zaterdag bij De Jodan Boys wel andere dingen aan hun hoofd. Men was al vroeg in de weer om het met groot materiaal en mankracht uitgerukte Fox Sports te ontvangen. De kampioenswedstrijd van Jodan Boys 10 tegen het altijd lastige Moerkapelle zou live op tv worden uitgezonden. Niets werd aan het toeval overgelaten. Scheidsrechter Roelof Luinge was om 10 uur al aanwezig en had al snel het befaamd geworden broodje bal te pakken. Koert Westerman was blij weer eens in Gouda te zijn. Hans Kraay jr. was aanwezig zoals we Hans kennen. Luidruchtig. Ronald de Boer was voor het eerst in Gouda, had zich verdiept in de prestaties van beide teams en zat gedurende de wedstrijd rustig de wedstrijd te observeren om er na afloop een gedegen analyse op los te laten.

Over de wedstrijd kan ik eigenlijk kort zijn. Jodan Boys 10 was veel te sterk en Moerkapelle vervulde, overigens niet tot hun ongenoegen, een figurantenrol. Ook een wedstrijd van Moerkapelle 3 is niet vaak live te zien op tv. Na het laatste fluitsignaal van de met een refcam uitgeruste Luinge kregen de kampioenen heuse rode badjassen aangemeten en werd de kampioenschaal trots aan het enthousiaste publiek getoond.

Jodan Boys 10 is kampioen. Mooi,  maar nog veel mooier was dat de Stichting Kans Tegen Kanker een kleine 19.000 euro ophaalde. Eigenlijk was dat zaterdag de grootste winst. Het was aan de Sportlaan een mooi circus. Velen hebben genoten en een van hen was ik. Daar kan geen royal wedding tegen op.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.