Gerritschinkel.nl Columns & meer

18dec/170

Onder de kerstboom

Voor de amateurvoetballers is de winterstop ingegaan. De competitie in de hoofdklasse wordt over een maand weer hervat en de lagere amateurs hebben zelfs nog een weekje langer vakantie. Sommige teams vertrekken naar warme trainingsoorden en anderen, veelal minder draagkrachtigen, blijven dichter bij huis.

Afgaande op de uitslagen van het afgelopen weekend valt er in de winterstop het nodige te bespreken. Jodan Boys kreeg stevig klop van Noordwijk en heeft de aansluiting met de subtop (voorlopig) verloren. Werk aan de winkel voor trainer Dennis van den IJssel tijdens het trainingskamp. Ook trainer Jerry de Groot van Gouda zal onder de kerstboom zijn hersens moeten pijnigen om zijn team weer op het goede spoor te zetten. Na de afgang met 8-1 tegen Bergambacht dreigt promotie anders een utopie te worden.

Olympia verrast mij de laatste tijd wekelijks. Koploper Unitas lijkt onbereikbaar maar de huidige 2e plaats van het team van Tom Rietberg biedt perspectieven. In 2018 weer een zondaghoofdklasser in Gouda?

Promovendus ONA doet het dit seizoen ook verrassend goed. Jammer van die twee zeperds tegen VFC en Antibarbari, anders waren ze zelfs koploper geweest in de 2e klasse, maar dat is scorebordjournalistiek. Toch blijven Theo van Eck en de zijnen voor mij kanshebber voor een 3e achtereenvolgende promotie.

Het huwelijk van DONK en trainer Rob Gieben is voortijdig gestrand en zondag ging ook de titel ‘Herbstmeister’ in rook op. De 2e plaats op de ranglijst biedt uiteraard nog genoeg kansen en interim-trainer Patrick Akerboom weet ongetwijfeld hoe de hazen lopen Het zou niet de eerste keer zijn dat hij met DONK promoveert. Op naar de 2e klasse!

 

Rest mij nog om u heel fijne feestdagen toe te wensen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.