Gerritschinkel.nl Columns & meer

11dec/170

Koning Winter regeert

Koning Winter is weer in het land en dat zullen we weten ook. Na wat inleidende beschietingen op vrijdag en zaterdag sloeg hij zondag keihard toe. Al snel daalde er een deken van sneeuw neer en toverde het landschap om tot een magnifiek maagdelijk tafereel. Snowboots en sleden werden uit de kast getrokken en al snel namen sneeuwpoppen bezit van tuinen en parken. Sportwedstrijden werden massaal afgelast, maar de jaarlijkse Open Dag van de Langlaufvereniging Gouda ging gewoon door.

Over gebrek aan sneeuw had Langlaufvereniging Gouda zondag dus niet te klagen. Dat was zaterdag anders want toen regende het. Maar die regen deerde de deelnemers aan het Special Olympics Nationaal Langlauf Evenement niet. Special Olympics is ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en de Langlaufvereniging Gouda had zaterdag een primeur want voor het eerst was langlauf in het programma opgenomen. Deelnemers uit heel Nederland stonden te trappelen om de lange latten onder te binden. Kees Konijn liep enthousiast rond. De Olympische vlam, The Flame of Hope, binnengebracht in een politieauto met loeiende sirene, werd plechtig ontstoken en wethouder Jan Willem van Gelder nam de speciale Olympische eed af. Die eed, ‘Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al winnaar’, dekt helemaal de lading, en schalde luid en duidelijk door het Groenhovenpark. Het feest kon nu eindelijk beginnen.

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar buiten en zie de sneeuw weer neerdwarrelen. Nederland lijkt enigszins ontwricht. Scholen en zwembaden zijn zelfs gesloten. Code oranje is het toverwoord. De grote kersboom staat inmiddels ook weer op de Goudse markt. Ik kijk nu verlangend uit naar de grote schaatsbaan die daar wordt aangelegd. Lang leve Koning Winter!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.