Gerritschinkel.nl Columns & meer

5sep/160

De oudjes doen het nog best

De grijze golf nam zaterdag bezit van het voetbalcomplex aan de Bodegraafsestraatweg. Deze zaterdag stond in het teken van ONEC. Een landelijk veteranentoernooi van traditionele Nederlandse voetbalclubs. ONEC staat voor Om en Nabij de Eeuw Clubs. Gastheer was dit jaar het 130 jarige GC & FC Olympia. De nostalgie droop er vanaf. Roemruchte verenigingen als RV & AV Sparta (1888), Be Quick (1887), LAC Frisia (1883), HBS (1893), USV Hercules (1882), LSC (1890), uiteraard de Koninklijke HFC (1879) en nog een stel oude ‘knarren’ die aan de wieg stonden van het voetbal in Nederland waren uit alle landstreken naar Gouda gekomen. Iets grijzer, kaler en omvangrijker lieten de spelers, in de geest van Bok de Korver, Gejus van der Meulen en Bep Bakhuys zien dat ze het voetballen nog niet verleerd waren.

‘Van oude mensen de dingen die voorbij gaan’ schreef Louis Couperus in 1906. Maar ik hoop van harte dat sommige dingen niet voorbij gaan. Deze mooie ONEC traditie mag wat mij betreft nog in lengte van jaren worden voorgezet. En over 1906 gesproken, SV Gouda bestaat deze week precies 110 jaar. Misschien zien we deze illustere Goudse voetbalclub ook ooit nog eens in zo’n toernooi. We hebben tenslotte wel met de landskampioen van 1959 en 1960 bij de amateurs te maken.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.